Od danas u prodaji ulaznice za 62. festival MESS

0
198

Ulaznice za ovogodišnji MESS, 62. po redu, u prodaji su od danas. Festival u svom programu nudi kvalitetne produkcije četrnaest predstava iz dvanaest zemalja svijeta, pa će tako Sarajevo i ove godine ugostiti više od 250 internacionalnih umjetnika i umjetnica. 

Protekli festivali su u Sarajevo, ali i druge gradove Bosne i Hercegovine, doveli etablirana evropska i svjetska teatarska imena i predstavili mlade umjetnike svjetskog teatra.

“Od prošle godine, Festival MESS je ostvario sponzorsku saradnju sa sistemom prodaje ulaznica kupikartu.ba, tako da se sve ulaznice za ovogodišnji MESS mogu kupiti preko njihovog online sistema. Ulaznice za predstave Malog MESS-a će biti besplatne, a mogu se preuzeti u direkciji Festivala od ponedjeljka, 26. septembra”, kazala je Dajana Gurda, šefica protokola Festivala MESS. 

Prva predstava pozorišnog diptiha “Braća Karamazovi: Sve sretne porodice nalik su jedna na drugu”, u režiji Olivera Frljića, otvorit će ovogodišnji MESS u petak, 30. septembra. Drugi dio diptiha “Braća Karamazovi: Svaka nesretna porodica nesretna je na svoj način” bit će izveden dan kasnije, u subotu, 01. oktobra. 

Navedene predstave mogu se pogledati kao cjelina ili zasebno, kao zatvorene autorske cjeline.