Natali Dizdar – zavodljivo i iskreno o kraju ljeta i kraju ljubavi

0
123

Nakon što je oduševila radom na projektu BETI, omiljena pjevačica, Natali Dizdar, predstavlja još jedan samostalni singl. I ovaj put upustila se u novu muzičku avanturu, pa je pjesmu “Zadnji dan ljeta” snimila s novom producentskom ekipom, dvojkom iz grupe Porto Morto – Rokom Crnićem i Hrvojem Klemenčićem. Zavodljiva, senzualna i ljetnim bojama obojenu pjesma već na prve taktove garantira da će postati ljetna himna u narednim vrućim danima. A i kao i svaki pravi ljetni hit – pjesma „Zadnji dan ljeta“ izlazi uoči – prvog dana ljeta. 

Pjesmu uz produkcijski dio i potpisuju članovi Porto Morta, a sve o saradnji ispričala je Natali Dizdar:

“Rijetko se na našoj sceni dogodi da se pojavi neko s novim zvukom, a da pri tom nađe put do šire publike kao što je to u slučaju Porto Morto. Hrvoje je sa mnom u bendu već dugi niz godina, a otprilike toliko dugo smo i pričali i dogovarali se za ovu saradnju. Stvari su se spontano poklopile negdje krajem prošle godine, svi smo bili u nekoj inspirativnoj fazi, a i valjda nas je pandemija sve malo pogurala da budemo hrabriji s eksperimentiranjem. Osim toga, dečki su pravi gentlemeni i nije trebalo puno da me osvoje.” – objasnila je pjevačica.

Osim što govori o zadnjem danu ljetu, pjesma, objašnjava nam Natali, ustvari povlači paralelu između kraja ljeta i kraja ljetne ljubavi.

“Pjesma svoju inspiraciju nalazi u jednom utopijskom komadiću stvarnosti i osjećaju slobode koje ljeto donosi. Vrijeme kad rezimiramo svoja iskustva i otvaramo se nekim novim. Trajanje ljeta je u pjesmi poistovjećeno i s trajanjem jedne ljubavne priče, pa ‘Zadnji dan ljeta’ obilježava njen kraj. Ipak, ljeto dolazi i iduće godine jer znamo da prave ljubavne priče nikad ne završe, a ljetne ljubavi se ne zaboravljaju. Ukratko, atmosferu bih opisala kao onu jednu ljetnu romansu koje se sjećate do kraja života.”