Legendarni Clint Eastwood oprašta se od filmske karijere

0
989
FILE - In this Jan. 3, 2020 file photo, Clint Eastwood arrives at the AFI Awards in Los Angeles. Eastwood turns 90 on Sunday, May 31. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File)
ArticleTop

Legendarni američki glumac Clint Eastwood oprašta se od svijeta filma čiju je historiju ispisao i zadužio za sva vremena, a svoju je odluku dao naslutiti emotivnom objavom na društvenim mrežama.

91-godišnji Clint objavio je na Twitteru kolaž svojih fotografija, od one sa samog početka karijere pa do one aktualne iz današnjice, i uz prigodne se misli pozdravio sa svima.

“Mislim da je ostarjeti graciozno vrlo važan talent. Prekasno je za mene. Vrijeme leti”, napisao je Clint i time dirnuo, ali i rastužio obožavatelje širom svijeta.

Clint Eastwood na glumačkoj je sceni više od 60 godina, a karijeru je započeo u vesternima.

Tokom karijere nagrađen s pet Oscara, među kojima su se našli i zlatni kipići za najboljeg reditelja i za najbolji film. Najveći hit bio je 2004. godine kada je za film „Djevojka od milion dolara“ dobio sedam nominacija. Tada je imao 74 godine i postao je najstarija osoba ikada koja je dobila Oscara za najbolju režiju.

Za svoje uloge bio je jako izbirljiv, a odbio je velike filmove poput onih o Supermanu i Jamesu Bondu.

Clint je čovjek s mnogo talenata, a za života je dobio i brojnu djecu. Tokom karijere bio je jedan najplaćenijih glumaca u Hollywoodu.

ArtickeBottom