Konačno održana svjetska premijera novog James Bonda

0
405

Novi, tačnije 25. po redu James Bond, sinoć je nakon pet odgađanja imao svoju premijeru. Novi film naslovljen je „No Time To Die“, a to je ujedno i posljednji film u kojem agenta 007 glumi Daniel Craig. Premijera je sinoć održana u londonskom Royal Albert Hallu, a s obzirom na to koliko se dugo čekala i lista zvanica bila je impresivna.

No Time to Die je najduži film o James Bondu ikad te traje dva sata i 43 minute.

Ovu 25. epizodu pustolovina tajnog agenta koja je trebala izaći u martu 2020., obožavatelji su dugo iščekivali, ali i vlasnici kina koji žele napuniti dvorane.

Prošla epizoda James Bonda Spectre, izašla krajem 2015., zaradila je više od 880 miliona dolara prikazivanjem u svjetskim kinima.

Snimanje novog filma navodno je stajalo oko 214 miliona eura, a održavalo se na lokacijama u Londonu, Italiji, na Jamajci i u Norveškoj.

Producenti filma izrazili su zadovoljstvo zbog toga što se Bond vratio na Jamajku, mjesto na kojem je britanski pisac Ian Fleming u svojim romanima objavljenim pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća stvorio lik legendarnog agenta.