John Travolta je odbio ulogu koja je Tomu Hanksu donijela rekordnu zaradu

0
214
ArticleTop

Neke filmske uloge su toliko ikonične da su gotovo nerazdvojive od glumaca koji su ih utjelovili. Danas je teško zamisliti bilo koga drugoga osim Kate Winslet u ulozi Rose iz “Titanica”, ili bilo koga osim Hugha Jackmana u ulozi Wolverinea, ali ni jedno ni drugo nisu bili prvi izbor za svoje uloge.

Slična situacija je i s ulogom Forresta Gumpa koju je zauvijek obilježio Tom Hanks.

Prema Collideru, prvi izbor za tu ulogu je bio John Travolta. No on ju je odbio zbog uloge Vincenta Vege u kultnom filmu “Pakleni šund”, redatelja Quentina Tarantina.

Oba filma su imala premijeru 1994. godine i postala su hit među kritičarima i publikom, ali je “Forrest Gump” prošao nešto bolje. “Forrest Gump” je osvojio čak šest Oscara, među kojima je bio i onaj za najboljeg glumca za Toma Hanksa, dok je “Pulp Fiction” osvojio jedan Oscar. Tom Hanks je također zaradio rekordnih 70 miliona dolara za svoju ulogu, što je čini jednom od najbolje plaćenih uloga svih vremena.  

Ovo nije jedini put da je Travolta odbio ulogu koja je otišla Hanksu. Među značajnijim ulogama za koje je Travolta bio prvi izbor su uloga u romantičnoj komediji “Splash” iz 1984. godine i blockbuster “Apollo 13” koji je izašao godinu dana nakon “Paklenog šunda”. 

No, glumac je otkrio da ne žali za propuštenim prilikama.

– Ako nisam napravio nešto na čemu je radio Tom Hanks, to znači da sam radio na nečemu drugome što je bilo jednako zanimljivo ili zabavno. Sretan sam što sam odbio neke uloge jer su drugima pomogle da izgrade svoje karijere – rekao je Travolta. 

John Travolta odbio ulogu koja je Tomu Hanksu donijela rekordnu zaradu
ArtickeBottom