Film „Paklene ulice 9“ otvara multipleks kino Cineplexx

0
612
ArticleTop

Sarajevo će od 17. juna postati bogatije za novi multipleks Cineplexx koji će imati osam kino dvorana sa kapacitetom više od 1.000 mjesta, a bit će otvoren projekcijom filma „Paklene ulice 9“.

Cineplexx je smješten na Marijin dvoru i prostire se na 5.000 kvadratnih metara.

Cineplexx Sarajevo je opremljen najsavremenijom kino tehnologijom, koja uključuje Dolby Atmos sistem zvuka i RealD Ultimate screen. Za razliku od standardnog kino platna, Real D Ultimate Screen je platno koje ima specijalno premazanu površinu, što reflektira mnogo više svjetla prema publici te na taj način stvara mnogo realniji doživljaj događanja na filmu. Svjetlost se reflektira čak dva puta, a kao rezultat toga se dobiva veća dubina, svjetlija slika, a boje su postojanije. Dolby Atmos pruža multidimenzionalno iskustvo zvuka koje posjetiteljima omogućuje da utonu u film. Atmosferske prilike i predmeti oživljavaju kroz zvučne detalje koje je do sada bilo nemoguće čuti.

Cineplexx International GmbH je započeo širenje 2009. godine u susjedne zemlje te je otvoreno prvo kino izvan Austrije – u Bolzanu, u Sjevernom Tirolu. Danas Cineplexx ima jaku tržišnu poziciju u 48 multipleks i šest tradicionalnih kino lokacija u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj, Italiji,  Rumunjskoj. S oko 1.700  zaposlenika, Cineplexx kina godišnje posjeti oko 13 miliona ljubitelja filma.

ArtickeBottom