Federer odgodio oproštaj u rodnom Baselu

0
258
Fena
ArticleTop

Roger Federer izjavio je za zvaničnu stranicu ATP turnira, u Baselu, da još nije spreman da se oprosti od domaćih navijača. Za 41-godišnjaka se spremala posebna ceremonija na domaćem turniru, ali je, prema riječima direktora turnira, odgođena u dogovoru sa Federerom.

Manje od mjesec dana nakon emotivnog završetka uspješne karijere, u Londonu na Laver kupu, Federera neće biti u Baselu, gdje je imao mnogo uspjeha, piše njemačka novinska agencija DPA.  Turnir će se održati od 24. do 30. oktobra.

– Svečanost kod kuće u Baselu sigurno bi imala posebnu vrijednost, ali u isto vrijeme dolazi malo prerano nakon Londona – citira službena web stranica, riječi švicarske zvijezde.

– Imam puno dobrih uspomena na ovaj turnir nakon mnogo godina igranja – dodao je Federer.

U Baselu je slavio deset puta i u čak 13 uzastopnih nastupa uvijek je igrao u finalu između 2006. i 2019. godine. Na turniru 2016. nije učestvovao zbog povrede.

– Naravno da bismo željeli proslaviti Federerovu uspješnu i dugu karijeru u Baselu, na njegovom domaćem terenu, ali razumijem da mu nakon ovako emotivnog i divnog oproštaja u Londonu treba malo vremena za sebe – dodao je direktor turnira Roger Brennwald.

Federer je posljednju od svoje 103 pobjede na turniru u Baselu proslavio prije tri godine. Penzionisao se sa 20 Grand slam titula, kao jedan od najvećih u svom sportu, prenosi STA.

ArtickeBottom