BiH – Kazahstan u četvrtfinalu SP u sjedećoj odbojci

0
89

Prvi susreti četvrtfinala Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci igraju se danas, a reprezentacija Bosne i Hercegovine svoj meč protiv Kazahstana igra u 15:30 sati. Sve utakmice Zlatnih momaka mogu se pratiti u prenosu uživo na BHRT-u, te putem livestreama.

Kapiten Sabahudin Delalić je nakon jučerašnje pobjede protiv Hrvatske u osmini finala izjavio da je cilj našeg tima plasman u finale turnira u Sarajevu. Istakao je kako put do finala počinje preko reprezentacije Kazahstana, koja je jučer savladala Srbiju.

“Mislim da je Kazahstan bio kvalitetniji protivnik, a ovo je eliminacijski sistem u kojem poraženi napušta takmičenje. Ukoliko prođemo njih vjerovatno nas čeka Egipat ili Njemačka u polufinalu“, kazao je Delalić i dodao:

“Nama je cilj da dođemo u finale. Ono je samo po sebi uvijek teško, a potencijalni protivnik je reprezentacija Irana koja je izuzetno težak protivnik. Iako će se vjerovatno sastati sa Brazilom u polufinalu koji je takođe odlična ekipa mislim da ih ne mogu pobijediti. Ne mogu obećati zlato kao što selektor obećava, ali ako nađemo rješenje za čovjeka koji je visok gotovo 2,5 metra mislim da možemo slaviti. Ovo je naša četvrta utakmica, imali smo četiri različite postave, ne igramo ono što bi Iran želio da vidi, tu su kamere, tu su skauti i ne igramo u punom kapacitetu već onoliko koliko nam treba što smo pokazali i u ovoj utakmici.“

Utakmicu Bosna i Hercegovina – Kazahstan gledajte u direktnom prijenosu na BHT1 i BH Radiju 1 od 15:20 sati.