BiH je dan pred utakmicu favorit protiv Crne Gore

0
488

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu će u okviru prijateljske utakmice dočekati selekciju Crne Gore, a susret se igra na Grbavici s početkom od 18 sati.

Zmajevi su se okupili prošli četvrtak na Ilidži gdje su i boravili, te su svaki dan trenirali u večernjim satima u Trening kampu FK Sarajevo.

Selektor Ivajlo Petev (45) pozvao je 25 fudbalera, a neki će zbog lakših povreda propusiti ove mečeve. Također, neće biti standardnih prvotimaca Džeke i Pjanića koji su dobili dozvolu za odmor, Gojaka koji je povrijeđen, te Višće čiji je stav da se oprašta od reprezentacije.

Tako će Zmajevi protiv Crne Gore igrati u kombinovanom, podmlađenom sastavu, ali uz veliki motiv igrača da se dokažu i da napokon prekinu niz bez pobjede. Podsjetimo, BiH je posljednju pobjedu zabilježila još u novembru 2019. godine.

Obje reprezentacije večeras će obaviti trening na Grbavici, te održati konferencije za medije.

BiH i Crna Gora su se do sada samo jednom sastali. Bilo je to 28. maja 2018. godine kada je meč završen rezultatom 0:0. Susret je obilježilo opraštanje Misimovića, Spahića i Ibiševića od dresa reprezentacije.