Željko Joksimović otkrio tajnu pjesme ”Ponoć” iz filma “Toma”: Napravili smo malu slatku prevaru

0
174
19, June, 2016, Belgrade - Press conference of Zeljko Joksimovic before the concert in "Basta kod Juge". Zeljko Joksimovic - serbian singer. Photo: Z. Milutinovic/ATAImages 19, jun, 2016, Beograd - Pres konferencija Zejka Joksimovica pred koncert u basti kod Juge. Foto: Z. Milutinovic/ATAImages
ArticleTop

Željko Joksimović nedavno je otkrio tajnu pjesme ”Ponoć” iz hit filma “Toma”, koja je, kao i sam film, “zaludila” region.

Uoči velike koncertne turneje i objavljivanja novog albuma, Joksimović je govorio za InMagazin.

Ovaj pjevač, kompozitor, tekstopisac i multiinstrumentalist bio je i producent filma “Toma” o velikanu narodne muzike Tomi Zdravkoviću.

”Iz tog filma su se izdvojile i pjesme, i jedna od tih vodećih pjesama je pjesma ‘Ponoć’ koju sam napravio s Tozovcem i za koju smo napravili štih probu, kada smo pustili tu pjesmu, željeli smo da publika misli da je ta pjesma zaista postojala 60-ih, 70-ih godina prošlog stoljeća i mislim da smo uspjeli napraviti jednu slatku, malu, pod navodnicima, prevaru i publika je danima tražila tu pjesmu na YouTubeu, međutim kada su shvatili da sam ja to komponirao, to je bila još jedna stvar koja je doprinijela da ta pjesma bude još slušanija. Jer je zapravo nova, a zvuči staro”, otkrio je.

Joksimović je priznao da ubrzano radi na novom albumu, čiji izlazak je i najavio za ovu jesen.

”U toku jeseni će se pojaviti nova pjesma koja će najaviti cijeli album koji će također biti aktualan tijekom jeseni ili pred zimu”, otkrio je.

ArtickeBottom