Ulični novogodišnji festival Sarajevo

0
241
ArticleTop

Svjetlosna umjetnost i atrakcije, Lightbusters i ulični performansi dočekat će turiste, ali i lokalno stanovništvo u Radićevoj ulici u Sarajevu, od 29. decembra od 17 do 22 sata, u okviru Uličnog novogodišnji festivala, koji će biti otvoren do 2. januara naredne kalendarske godine.

Amina Musić, Segmedina Bečirević, Ajla Pustahija i Manuela Kujundžić samo su neki od umjetnika koji će se predstaviti kroz svjetlosni mural ‘Kolo’ te Adna Turulja kroz svjetlosnu instalaciju ‘Mustra’.

Prošle godine je upravo ‘Ulični novogodišnji festival’ stekao simpatije svih generacija, koje su odlučile praznike provesti na ulicama Sarajeva, a organizatori iz Kulturamedia Sarajevo ističu da su ove godine Festival digli na još viši nivo želeći pokazati svjetski duh ovog grada na najbolji način.

Pokrovitelji projekta su Vlada Kantona Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo – Visit Sarajevo,  Ambasada Savezne Republike Njemačke, Općina Centar Sarajevo, dok su partneri projekta prolightart i BLOWup.

Otvorenju ‘Uličnog novogodišnjeg festivala’ planirano je za 29. decembar, sa početkom 18 sati, u sarajevskoj Radićevoj ulici.

ArtickeBottom