SMART Fest u Stocu središte urbane kulture

0
300

Stolac Music and ARTs festival bit će održan 3. i 4. juna, a Udruga građana “Inicijativa” Stolac, koja je organizator događaja, najavila je pregršt dobre zabave.

Festival, koji se ove godine održava šesti put, započinje tradicionalnim street art radionicama u kojima sudjeluju djeca stolačkih škola. Kroz radionice će biti oslikane dvije gradske površine s ciljem promoviranja ulične umjetnosti te uljepšavanja gradskih ulica.

“U okviru festivala, kao i svake godine, održat će se i kazališna predstava, a ove godine za to će biti zadužen poznati hrvatski mađioničar i iluzionist Luka Vidović. Ova urnebesno smiješna i zabavna mađioničarska predstava namijenjena je zabavi cijele obitelji, stoga u njoj jednako uživaju kako djeca, tako i mame i tate i djedovi i bake. ‘Magic show za cijelu obitelj’ nezaboravna je predstava koja je od početka do kraja ispunjena smijehom, zabavom, humorom te nevjerojatnim trikovima”, kažu organizatori.

Festival se završava velikim koncertom Željka Bebeka, jednog od najvećih rock pjevača s ovih prostora, čija impozantna pjevačka karijera traje više od 40 godina.

Prije njegovog nastupa kao predgrupa će nastupiti mladi bend Furgon Bleu iz susjedne Čapljine, koji će se prvi put predstaviti široj publici.

Organizatori poručuju kako je težnja festivala da kroz različite kulturne i umjetničke sadržaje postane i ostane urbano i kulturno naslijeđe grada Stoca.

Uz to, SMART Fest poseban naglasak stavlja na interakciju, uključivanje i sudjelovanje mladih kroz različite programske sadržaje.