Shakira u rodnom gradu dobila kip visok preko šest metara, emotivna posveta dirnula pjevačicu

0
73
ArticleTop

Kolumbijska pjevačica Shakira pohvalila se na Instagramu kako je dobila vlastiti kip u svom rodnom gradu Barranquilli.

“Ovakva posveta… Ovo je previše za moje malo srce”, napisala je Shakira u opisu objave na Instagramu. Njezini roditelji posjetili su mjesto gdje se kip nalazi, a prigodu je još posebnijom učinilo to što je Shakirina majka Nidia taj dan slavila rođendan.

“Sretna sam što mogu ovo podijeliti sa svojim roditeljima, a posebno sa svojom majkom na njen rođendan”, napisala je pjevačica. Tokom otkrivanja kipa im se pridružio i gradonačelnik te Shakirina braća i sestre.

Kip prikazuje Shakirin prepoznatljivi trbušni ples, u bikiniju i dugoj lepršavoj suknji. Ispred kipa se nalazi i pločica s detaljima na španjolskom jeziku. Kako piše, kip je napravljen od bronce te je visok šest i pol metara. Na donjem rubu suknje nalaze se nabori koji simboliziraju valove mora i rijeka.

Kip je napravio umjetnik Vino Marques uz pomoć studenata umjetničke škole. “Srce koje sklada, kukovi koji ne lažu, talent bez premca, glas koji pomiče masu i gola stopala koja koračaju za dobrobit djetinjstva i čovječanstva”, rečenica je koja stoji na vrhu pločice.

ArtickeBottom