Sa koncertom Gypsy Kingsa, Sarajevo postaje redovna destinacija svjetskih muzičara

0
409
ArticleTop

Gipsy Kings, jedinstveni muzički sastav i dobitnici Grammyja, 18. marta će održati veliki koncert u sarajevskoj Zetri. Tim povodom danas je održana zvanična press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće “Avalon”, koja je organizator sarajevskog koncerta, te Una Bejtović, direktorica agencije Bejtovic Communications.

„Sa koncertom Stinga smo otvorili vrata i prekinuli višedecenijsku negativnu tradiciju izostavljanja Sarajeva sa tour lista velikih svjetskih muzičkih imena. Interesovanje ljudi u gradu za velike koncerte je ogromno, i možemo reći da od sada Sarajevo postaje redovna destinacija svjetskih muzičara. Gypsy Kingsima ovo nije prvi put da dolaze u Sarajevo, ali na ovom nastupu devet vrhunskih muzičara će biti predvođeni legendarnim pjevačem Nicolas Reyesom, sa kojim će odsvirati kompletan opus pjesama iz višedecenijske karijere“, poručio je Boban Milošeski.

Dodao je i da planira da barem dva puta godišnje Sarajevo bude destinacija koncerata velikih muzičkih imena, te da je ovim demantovao one koji su govorili da poslije koncerta Stinga opet dugo neće biti velikih muzičkih dešavanja u Sarajevu.

„Sigurni smo da će koncert Gypsy Kingsa privući veliki broj fanova iz Bosne i Hercegovine ali i regije, što pored kreiranja zanimljivog kulturnog programa za građane i građanke Sarajeva, ovakve aktivnosti znatno doprinose razvoju turizma i ekonomije, što je jedan od razloga i zbog kojeg nam je zadovoljstvo da smo partneri u ovom projektu. Sarajevu i Bosni i Hercegovini nedostaje više dobrih priča a ovo je jedna od njih!“, istakla je Una Bejtović, direktorica agencije Bejtovic Communications.

Grupi Gipsy Kings je bio ponuđen i beogradski koncert, te uvezivanje i Skoplja sa Sarajevom, u vidu tri koncerta. Kako kažu organizatori, nisu ni došli do pregovora o novcu, a odgovor je bio “only Sarajevo”. Članovi Gipsy Kingsa u Sarajevu će boraviti tri dana.

Treba napomenuti da je ovaj sastav Gipsy Kingsa sedam puta skuplji od ostalih frakcija koje su svirale po Balkanu. Kapacitet koncerta je 7.000 sjedećih mjesta, a organizatori su istakli da je već prodato 20 posto ulaznica.

Ulaznice za koncert Gypsy Kingsa po cijenama od 44 KM do 89 KM su dostupne putem web platforme www.kupikartu.ba, kao i na njihovim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine.

ArtickeBottom