Rihanna odustala od tužbe protiv oca koji se neovlašteno koristio njenim imenom

0
468
ArticleTop

Rihanna je odustala od tužbe protiv svog oca u kojoj ga je optužila da koristi njeno ime kako bi ostvario zaradu.

Pop zvijezda Rihanna pokrenula je tužbu protiv svog oca Ronalda Fentyja u januaru 2019. Godine. Trebali bi se pojaviti na sudu do kraja septembra. Međutim, njen otac Ronald Fenty je prethodno pobio tvrdnje da je lažno koristio ime svoje kćerke za promociju svog poslovanja zbog čega je navodno postignuta izvansudska nagodba.

Kako izvještava Radar Online, Rihanna je odustala od tužbe u korist izvansudske nagodbe. Tim se potezom navodno nastoji izbjeći javni pravni spor.

Rihanna, čije je puno ime Robyn Rihanna Fenty, tvrdila je da joj je otac Ronald dogovorio koncerte unatoč tome što joj nije bio agent, uključujući i inozemnu turneju od 15 miliona dolara bez njenog znanja i dopuštenja. Rihanna je rekla da su joj takvi incidenti narušili ugled kada je trebalo razgovarati s ozbiljnim promotorima i dogovoriti mjesta nastupa.

Rihanna je optužila svog oca Ronalda Fentya za lažno oglašavanje, narušavanje privatnosti i lažno korištenje njenog imena za promociju poslovanja – Fenty Entertainment. Također je tvrdila da je njen otac pokušao zaštititi žig „Fenty“ i upotrijebiti ga za otvaranje hotela, što je dovelo do toga da je od suda zatražila sudsku zabranu.

Rihanna i njen otac Ronald trebali bi se ovog mjeseca sastati na sudu.

Slavna pjevačica i najbogatija muzičarka na svijetu već je dugo u lošim odnosima s ocem, koji je imao problema s alkoholizmom i ovisnošću o drogama.

ArtickeBottom