Prvi veliki show pred publikom, bez distance i maski- Brit Awards 2021

0
442

Dodjela nagrada Brit Awards 2021. održat će se 11. maja u londonskoj O2 Areni i to pred publikom. Bit će to prvi veliki muzički događaj u zatvorenom prostoru u više od godinu dana koliko traje svojevrsni lockdown zbog pandemije koronavirusa, a organizatori će u dvoranu pustiti 4 000 ljudi. Čak 2 500 ulaznica za spektakl besplatno će podijeliti ključnim ljudima kako bi ih nagradili za neumoran rad tokom pandemije .

Ceremoniju, koja će se uživo emitovati na televizijskom kanalu ITV, vodit će Jack Whitehall, a nominovana Dua Lipa obećala je kako će to definitivno biti „noć za pamćenje“.

Ovogodišnji Brit Awards pomno je planiran u saradnji s britanskom vladom, koja je događaj uvrstila u dio svog naučnog programa istraživanja – naime, pojačanim pristupom testiranja ispitat će se kako se slične manifestacije mogu odvijati bez potrebe za fizičkim udaljavanjem. Svi će se morati strogo pridržavati sigurnosnih mjera.

Dokaz o negativnom COVID-19 testu obavezan je za sve. U sklopu šireg naučnog istraživanja, od svih polaznika također se zahtijeva da i nakon dodjele odu na testiranje kako bi se prikupili daljnji dokazi o sigurnosti održavanja evenata u zatvorenim prostorima bez fizičke distance i nošenja maski.

Brit nagrade se tradicionalno dodjeljuju u februaru, ali je ceremonija odgođena zbog pandemije koronavirusa, kao i brojni slični događaji.

Žene će imati centralno mjesto na ovogodišnjem 41. izdanju. Prvi put u nominacijama za album godine dominiraju žene.