Prodaje se slika od 120 miliona dolara

0
129
ArticleTop

Fisher Landau kupila je Picassovu sliku 1968. na početku svojeg kolekcionarskog puta

Remek djelo Pabla Picassa iz 1932. Žena sa satom (Femme A La Montre) bit će izloženo u Sotheby’su u Londonu i procjenjuje se da će na aukciji postići cijenu veću od 120 miliona dolara.

Djelo je bilo u vlasništvu mecene i kolekcionarke Emily Fisher Landau, a prikazuje Picassovu “zlatnu muzu” Marie-Therese Walter, ženu s kojom je bio u vezi te je bila tema mnogih njegovih portreta.

To ulje na platnu dio je izložbe The Emily Fisher Landau Collection: An Era Defined, koja će se održati u Sotheby’su od subote 7. oktobra do srijede 11. oktobra.

U zbirci gospođe Fisher Landau nalaze se djela američkog slikara i kipara Jaspera Johnsa, nizozemsko-američkog umjetnika Willema de Kooninga, američkog slikara i grafičara Roberta Rauschenberga, apstraktnog slikara Marka Rothka, kao i Edwarda Rusche i Andyja Warhola, koji su obojica bili povezani s pokretom pop arta.

Zbirka, za koju se procjenjuje da će donijeti više od 400 miliona dolara, bit će ponuđena na prodaju u Sotheby’s u New Yorku na dvije aukcije 8. i 9. novembra.

Ovaj portret bi na dražbi u studenom mogao postići cijenu od 120 milijuna  dolara - Index.hr
ArtickeBottom