Preminuo otac pjevačice Adele, ona mu nikada nije oprostila greške iz prošlosti

0
300

Britanska pop zvijezda Adele više neće moći popraviti zahlađen odnos s ocem Markom Evansom niti zacijeliti rane koje nosi iz djetinjstva. Preminuo je prošle sedmice u 58. godini, poslije proslave njenog 33. rođendana, iscrpljen sedmogodišnjom borbom s karcinomom crijeva, a do samog kraja nadao se da će se pomiriti s kćerkom kako bi mogao otići u miru. Nekoliko puta pokušavao je kontaktirati s Adele i popraviti stvari, vjerujući da će mu dopustiti upoznati osmogodišnjeg unuka Angela kojeg je pjevačica dobila u bivšem braku sa poduzetnikom Simonom Koneckijem, no ona je uporno odbijala i samu pomisao da se pomire.

U svojim ranijim intervjuima, Adele je govorila kako ga ne mrzi, ali kako je njena slava rasla, tako je rastao i animozitet.

Evans je stvari pogoršao u 2011. godini kad je dao intervju, što se nije svidjelo Adele ni njenoj majci. Naime, tada je rekao da pjevačica ima problema u pronalasku ljubavi zbog nerješenih problema u vezi napuštanja.

Mark je nekoliko puta rekao da su se on i kći pomirili, što bi Adele zatim opovrgavala. Njen najsnažniji javni istup protiv oca dogodio se 2017. godine, kad je u svom govoru na dodjeli Grammy nagrada rekla kako ne voli svog oca i da joj je menadžer očinska figura.

U vrijeme kad je napustio porodicu, imao je problema s alkoholom i dnevno bi pio dvije litre votke i otprilike sedam rundi piva. Takav život vodio je gotovo tri godine i rekao mu ni samom nije jasno kako je preživio. Njegova najveća želja bila je da popravi odnos s kćeri i bude “normalan djed” njenoj djeci. Zbog raka morao je odustati od svoje karijere vodoinstalatera i živio je vrlo skromno.