Predstavnica Izraela na Eurosongu se oglasila nakon izbijanja rata: Ne sumnjam da ćemo pobijediti

0
103
ArticleTop

Noa Kirel, koja je ove godine predstavljala Izrael na Eurosongu, se oglasila nakon početka rata između Hamasa i izraelske vojske.

Na Instagramu je objavila fotografiju s natpisom “Stojim uz Izrael”, a u opisu je navela:

“Bilo mi je izuzetno teško da ‘svarim’ posljednja 24 sata i još uvijek pokušavam pronaći prave riječi da izrazim ogroman bol kroz koji moja zemlja i ja prolazimo. Jučer, rano ujutru, na nas je ispaljeno više od 3.000 raketa, teroristi su upali u naše gradove i poklali više 300 naše braće i sestara, više od 1.000 je povrijeđeno, a naši vojnici i civili (uključujući nevinu djecu i starce) su kidnapovani i odvedeni u Gazu”, započela je.

Dodala je da je “boli srce zbog žrtava i porodica pogođenih ovim razornim masakrom”.

“Moje srce je s vama i molim se za brzi povratak naše braće i sestara kući. Ne sumnjam da ćemo pobijediti“, objavila je.

Prema riječima glasnogovornika Hamasa, pripadnici ove organizacije i dalje imaju kontrolu nad brojnim tačkama na jugu Izraela.

Izraelska vojska je objavila i informacije o tome gdje se vode borbe protiv pripadnika Hamasa, a ono što se može primijetiti jeste i činjenica da su sukobi aktivni i po neliko desetina kilometara duboko unutar teritorije Izraela.

ArtickeBottom