Poziv u virtuelni svijet umjetnosti: XANTEA 2502 VR demo showcase

0
63
ArticleTop

Nakon predstavljanja, projekat XANTEA 2502 VR izazvao je veliki interes bh. javnosti zbog čega su autori odlučili organizovati događaj na kojem će posjetitelji moći kročiti u ovaj uzbudljivi svijet.

Projekat XANTEA 2502 VR je inovativni spoj umjetnosti i tehnologije, koji kroz virtuelnu stvarnost (VR) preispituje granice tradicionalnog umjetničkog izražavanja. Kreirali su ga bosanskohercegovački umjetnik Rikardo Druškić i software inženjer Haris Hadžić, nudeći nezaboravno iskustvo uranjanja u svijet umjetnosti na potpuno nov način. XANTEA 2502 VR predstavlja inovativnu platformu za istraživanje virtualnih prostora, gdje posjetioci mogu interaktivno doživjeti umjetnička djela, prelazeći granice fizičke i virtuelne realnosti.

“Zbog velikog interesa javnosti nakon predstavljanja inovativnog projekta XANTEA 2502 VR, koji spaja umjetnost i tehnologiju u nezaboravno virtuelno iskustvo, odlučili smo organizovati događaj na kojem ćete imati priliku biti među prvim ljudima koji će kročiti u ovaj svijet. Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku svima da dožive budućnost kroz VR i urone u svijet gdje se tehnologija i umjetnost stapaju u harmoničnu cjelinu. Pridružite nam se i budite dio inovativne avanture koja preispituje granice naše stvarnosti”, poručili su Rikardo i Haris.

Doživite budućnost kroz virtuelnu stvarnost, istražite inovativne umjetničke vizije i prepustite se avanturi koja briše granice između realnog i virtuelnog.

Pridružite nam se na ovom putovanju kroz inovaciju i kreativnost. Četvrtak, 22. februar, Kawa Sarajevo u 17.00 sati. Očekuje vas nezaboravno iskustvo koje će promijeniti vaš pogled na umjetnost i tehnologiju. Događaj je besplatan.

Ne propustite priliku da budete dio revolucije!

ArtickeBottom