Poslušajte novu pjesmu Jasne Gospić u kojoj pjeva o samoći

0
270
ArticleTop

Pjevačica Jasna Gospić, čije hitove “Dođi u pet do pet”, “Voljela bih da si tu”, “Sarajevo meni putuje”, “Iluzija” i mnoge druge slušamo i pjevamo decenijama, predstavlja i novu pjesmu “Samoća”, za koju je tekst pisao Duško Trifunović, književnik, pjesnik, a aranžirao proslavljeni Mirko Šenkoviski – Džeronimo.

Kako Jasna važi za umjetnicu koja u svaku kompoziciju utka nevjerovatnu ljubav i strast, tako ni u ovoj pjesmi nije štedjela emociju, naročito jer i sam tekst govori o samoći kao posebnom osjećaju koji je svakoga od nas zadesio u životu i probudio najdublje snove i želje za promijenom.

Svojom neprolaznom ljepotom i glasom, kroz svoju muziku, Jasna i danas podsjeća ne neka ljepša vremena i kao da oživljava davno zakopana sjećanja na vrijeme kada je ljubav bila najvažnije mjerilo uspjeha.

Osim nove pjesme, Jasna nakon dugo vremena najavljuje i koncert u rodnom Sarajevu, o kojem je opjevala i jedan od najljepših dueta na ovim prostorima “Sarajevo meni putuje” zajedno sa Željkom Samardžićem.

– Jako sam zadovoljna i sretna što ću u svoj repertoar uvrstiti ovu divnu pjesmu.Svaka pjesma ima svoje vrijeme a ova je čekala mene. Uspomena na Duška i moj prvi nastup ne blijedi. Žao mi je da se dugo nismo vidjeli i da nas je napustio prije nego što sam mu rekla: “Hvala ti Duško” – kazala je Gospić.

Pjevačica je snimila i spot u režiji Dalibora Mrdića.

ArtickeBottom