Pop zvijezda Lorde premijerno u Šibeniku sljedeće godine

0
617
ArticleTop

Jedna od najvećih pop zvijezda novije generacije, novozelanđanka hrvatskih korijena Lorde, premijerno će nastupiti u ovom dijelu Evrope i to na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila 18. juna 2022.

Na izuzetno ekskluzivnom koncertu sa svega 1 050 ulaznica u prodaji, Lorde će podsjetiti na neke od svojih mega hitova s prva dva albuma, ali i predstaviti novo studijsko izdanje „Solar Power“ koje izlazi krajem ovog ljeta.

Višestruka dobitnica Grammyja i jedna od najmlađi izvođačica koja je osvojila međunarodne liste, punim imenom se zove Ella Marija Lani Yelich-O’Connor. Rođena je na Novom Zelandu, majka joj je dalmatinskih korijena, a sama Lorde posjeduje dvostruko državljanstvo.

Od kada se pojavila na sceni kao 16-godišnjakinja 2013., s tada najvećim hitom godine “Royals”, Lorde pomiče granice alter popa i uspijeva ostati na vrhu igrajući konstantno po svojim pravilima. Ella tako uopće ne koristi društvene mreže, promotivno se pojavljuje jako rijetko, te između albuma uzima velike pauze koje traju uglavnom tri do četiri godine.

Lorde trenutno broji 12 miliona prodanih albuma širom svijeta, kao i 10 milijardi streamanja. Nenametljivo je postala glas cijele generacije sa svojim debijem „Pure Heroine“, album je prodan u trostrukom platinastom izdanju, osvojio dva Grammyja, singl “Royals” postigao je rekordnu slušanost, a Lorde je postala najmlađa izvođačica, i jedina s Novog Zelanda, koja je zasjela na prvo mjesto Billboardove liste sto najboljih od 1987. godine.

Magazin Time ju je proglasio jednom od najutjecajnijih tinejdžerica na svijetu, našla se i na Forbesovoj listi 30 nautjecajnijih mlađih od 30 godina, na naslovnici Rolling Stonea, te je nastupala uz Nirvanu na Rock and Roll Hall of Fame ceremoniji 2014. godine.

Vijest o velikoj svjetskoj turneji koja će obuhvatiti više od 40 zemalja, kao i najavu objave datuma novog albuma prenijeli su svjetski mediji, a dugoočekivano pojavljivanje posebno je i zbog pomno biranih lokacija. Na turneju Lorde odlazi na mjesta koja lično bira i želi posjetiti te uglavnom na najbolje koncertne pozornice svijeta.

ArtickeBottom