Pomoću ovih trikova držite mrave i druge insekte daleko od svog doma

0
151
ArticleTop

Zlatno pravilo protiv privlačenja mrava i drugih insekata u kuću je čistoća. Pobrinite se da je kuća čista i da nema sitnih ostataka hrane posvuda.

Ako je moguće, držite smeće izvan kuće, na dvorištu ili balkonu. Pazite na vlagu jer mnoge insekte privlače područja na kojima ima vode. Međutim, pomoću određenih trikova možete insekte držati podalje od svog doma.

Miris sirćeta smeta insektima, pa će ih držati podalje od vaših prozora i vrata, a samim tim i od vašeg doma. Mješavina sirćeta i vode spriječit će ulazak letećih insekata, ali i paukova, mrava…

Sipajte bijelo sirće i vodu u omjeru 1:1 u bocu s raspršivačem. Dobro protresite i poprskajte oko okvira svih prozora i vrata u domu. Istom mješavinom možete oprati i prozore, mrlje će se lakše ukloniti, a prozori će blistati na suncu.

Odvratit ćete insekte da uđu u vašu kuću mješavinom vode, sirćeta i eteričnog ulja. U bocu sa raspršivačem stavite pola šolje alkoholnog sirćeta, 20 kapi eteričnog ulja mente i šolju i po vode, protresite i poprskajte oko prozora i vrata.

Čak ni miris cimeta nije prijatan insektima, pa bježe od njega. Na primjer, mravi će skrenuti sa svog puta ako ih pospite s malo cimeta. Štapić cimeta možete staviti i u platnenu vrećicu kako biste zaštitili odjeću od moljaca.

Jednostavni trikovi s kojima ćete se riješiti mrava iz svog doma | Visoko.ba
ArtickeBottom