Otvorena prva flagship trgovina u Sarajevu

0
214
ArticleTop

U preko deceniju postojanja, Gazzda namještaj je pronašao put do preko 30 zemalja svijeta. Od SAD-a, preko Skandinavije, pa do Tajvana, Australije i Mauricijusa, on krasi mnogobrojne domove, restorane i hotele, Louis Vuitton trgovine, te Google i Netflix urede, a sada su se “vratili kući”.

Sa pet prestižnih Red Dot nagrada, koje su ekvivalent filmskom Oscaru u svijetu dizajna, Gazzda je postao sinonim za kvalitet, inovaciju i vrhunski dizajn.

“Od naših početaka, uvijek smo bili ponosni na činjenicu da iz male Bosne i Hercegovine stvaramo proizvode koji su internacionalno priznati po kvalitetu, dizajn nagradama i komercijalnim uspjesima. Otvaranje flagship trgovine u našem rodnom Sarajevu je logičan naredni korak u našem poslovanju i predstavlja povratak kući, te ostvarenje naše ‘Coming Home” vizije. Ovo je prilika da predstavimo našu dizajn filozofiju i ideje domaćem tržištu”, izjavili su iz kompanije Gazzda.

Dizajn filozofija originalnog bosanskohercegovačkog dizajna je fokusirana na potrebe i snove o uređenju enterijera krajnjeg korisnika. Proizvodi “miluju” oči zahvaljujući svojoj estetici i lakoći, pozivajući na dodir taktilnih prirodnih materijala.

Bezvremenski su i uvijek imaju utkanu dozu posebnog majstorskog umijeća. Iako na prvi pogled djeluju isključivo moderno i minimalistički, u pozadini se kriju tradicionalne tehnologije stolarstva, isprepletene sa savremenim automatizovanim procesima i obaveznom završnom ručnom obradom, koja daje dušu svakom Gazzda proizvodu.

Flagship trgovina se prostire na preko 1.000 kvadratnih metara i svojim iskustvom podsjeća na posjetu muzeju umjetnosti, koja za cilj ima da posjetioca potakne da istražuje, uči i osjeti inspiraciju dizajna životnog prostora.

Cijeli prostor je podijeljen u nekoliko cjelina, od kojih svaka posjeduje zasebnu priču, a u sklopu trgovine su trenutno prisutne i umjetničke instalacije koje na jedinstven način uokviruju filozofiju Gazzda proizvoda.

Gazzda flagship trgovinu možete posjetiti od ponedjeljka u Veneto zgradi, na adresi Generala Mehmeda Alagića 4 i 6, a više o kompaniji Gazzda možete saznati putem njihovih Facebook i Instagram profila.

ArtickeBottom