Otvoren „Zimski grad Konjic“

0
244
ArticleTop

U Konjicu je na platou malog trga pored Gradske uprave svečano otvoren ovogodišnji “Zimski grad Konjic”, manifestacija koja će obilovati nizom zabavnih i kulturnih sadržaja za sve generacije, koju uz pokroviteljstvo Grada Konjica organizuju ustanove Narodni univerzitet, Sportska dvorana i Vijeće mladih Grada Konjica.

Manifestacija je svečano otvorena simboličnom šetnjom kroz grad najmlađih Konjičana i gradonačelnika Osmana Ćatića, koji su kroz razgovor i druženje sugrađanima i gostima poželjeli ugodne zimske dane i večeri, uz brojne sadržaje koji će razveseliti najmlađe i one nešto starije.

„Želja nam je da pripremljeni kulturni i zabavni sadržaji uz gastronomski ugođaj svima koji posjete ‘Zimski grad Konjic’ izmame osmjeh na lice i daju jednu novu dimenziju zimskim danima. Raduje činjenica da je ‘Zimski grad Konjic’ svojevrstan festival kreativnosti svih naših sugrađana, djece i mladih od vrtića, škola, NVO, sportskih kolektiva, ali i gostiju iz Bosne i Hercegovine i regiona“, kazao je gradonačelnik Ćatić.

Prvi od sadržaja koji su privukli pažnju posjetilaca uz bogatu dekoraciju grada, bila je predstava “Zimska priča” u izvođenju mladih glumaca Amaterskog pozorišta “Neretva” i koncert Tamburaškog orkestra Pljevlja s Vokalnom grupom Lirike iz Crne Gore.

Osim ovog koncerta u okviru manifestacije bit će priređeni i koncerti Konjičkih tamburaša, violina i gitara, te mladih konjičkih harmonikaša. Najmlađi će moći uživati u “Karnevalu dječijih osmijeha” uz izbor najmaštovitije i najbolje maske, u nastupima Mravka Travka, druženju s maskotama omiljenih likova iz crtića, izložbi na otvorenom, a posebne programe priređuju vrtići i osnovne škole koji će svojim nastupima oplemeniti ovu manifestaciju.

U sklopu aktivnosti Zimskog grada bit će organizovani i izleti na planinu s pratećom školom skijanja za zainteresovanu djecu i mlade, koji će na taj način moći uživati i u snježnim radostima tokom zimskog raspusta, saopćili su iz Grada Konjica.

ArtickeBottom