Održan koncert pred Balaševićevom kućom, te objavljena pjesma „Rođendanska“

0
377
ArticleTop

Sinoć je u najpoznatijoj ulici regiona, Ulici Jovana Cvijića ispred kuće porodice jednog od najvećih umjetnika na našim prostorima Đorđa Balaševića emitovana do sada nepoznata pjesma „Rođendanska“.

Na posebnom audio-vizuelnom događaju, tamburaši su odsvirali nekoliko njegovih pjesama, a pred Novosađanima koji su u velikom broju posjetili ovo dešavanje članovi porodice, supruga Olivera, kćerke Jovana i Jelena i sin Aleksa podsjetili su se nekih zajedničkih trenutaka koje su proveli sa Đoletom.

Zatim je emitovana pjesma “Rođendanska” koju je Balašević napisao, ali nije do sada objavljena.

Ovom prilikom, Olivera Balašević je predstavila dopunjeno izdanje antologije ljubavne poezije tog kantautora, sa neobjavljenim pjesmama i prepiskama supružnika.

Đorđe Balašević umro je 19. februara 2021, a stanovnici brojnih gradova bivše Jugoslavije – Zagreba, Pule, Splita, Sarajeva, Podgorice, Skoplja, Mostara, baš kao i njegovog rodnog Novog Sada i Beograda, opraštali su se od velikog umjetnika.

U rodnom Novom Sadu Balašević bi uskoro trebalo da dobije i muzej “Atelje snova” na oko 500 kvadratnih metara. Muzej će se nalaziti u blizini novosadskog keja i Dunava koji su opjevani u mnogim Balaševićevim pjesmama.

ArtickeBottom