Nastupi Psihomodo Popa i Orthodox Celtsa obilježili prvu večer Mostar Summer Festa

0
210

Tisuće posjetitelja nazočilo je sinoć prvoj večeri 10. jubilarnog Mostar Summer Festa.

“Prva večer bila je vruća, vibrantna, a glazba je opet postala jezik međusobnog razumijevanja, empatije i ljubavi dok je sreća isijavala iz svakog kutka Kantarevca”, priopćili su organizatori u petak.

Dodaju kako je prvo festivalsko večer počelo “gitarski jako”, kada su svojim modernim alter rockom stage okupirale lokalne snage Sm4llpox. 

“‘Planet Love’, ‘Beginning’, ‘Time to breath’ pjevale su se glasno, a publika je imala priliku čuti i neke nove, još neobjavljene pjesme”, kazali su organizatori.

Potom je stageom ‘poletjela’ intrigantna Muha s oštrim rimama i zaraznim beatovima “Komfortzone”, “Svejedno mi je” i “Excusez-moi”, dok je publika uzvraćala mašući muholovkama.

Uslijedio je nastup EKV tribute project benda Deca iz vode.

“Nostalgija i duh istinskog EKV-a razlili su se parterom Kantarevca, dok su se u glas pjevali neponovljivi hitovi ‘Par godina za nas’, ‘Oči boje meda’, ‘Srce’, ‘Zemlja’. A kako je i sat vremena nastupa publici bilo malo, glasno su molili za bis, dobivši ga u emotivnoj završnici uz ‘Ti si sav moj bol'”, navodi se u priopćenju.

Stage je potom bio rezerviran za headlinere prve večeri, Psihomodo pop. Redali su se hitovi “Bože čuvaj Psihomodo pop”, “Osjećam se haj”, “Natrag u garažu”, “Telegram Sam”.

“Band i publika tijekom cijelog nastupa bili su jedno, razmjenjujući tone i tone energije. Gobac, koji je bio u top formi i po stageu skakao kao šesnaestogodišnjak, na kraju nastupa se odjavio porukom i pjesmom: ne brinite ništa, ‘Sve će biti u redu'”, ističe se.

Prva večer 10. Mostar Summer Festa zaokružena je irskim folk ritmovima.

“Uvijek dobro raspoloženi Aca s publikom je podijelio nekoliko anegdota, između ostalog da je nastup na MSF-u njihov premijerni nastup u Mostaru u tridesetogodišnjoj karijeri benda, a za sami kraj nastupa posjetitelji su zaigrali veliko kolektivno kolo duž cijelog partera. Irska veselica za laku noć prve večeri. A da bi prva noć bila magična, pobrinula se družina Inex Cirkus Teatar, koja je u nekoliko navrata priredila magične cirkuske performanse, vrhunac čega je bio vatreni petnaestominutni fire show”, dodali su organizatori.

– Ovo je tek zagrijavanje, a tek zagrijavanje će bit još jače sutra i prekosutra – kazali su euforično Sanja i Zoran koji su na festival stigli iz Prijedora.

Ulaz na prvu festivalsku večer bio je slobodan za sve posjetitelje, zahvaljujući suradnji s Gradom Mostarom i Europskom Unijom u sklopu projekta Open City Mostar.

Večerašnji program će otvoriti regionalna senzacija Z++ svojim premijernim nastupom na festu, a nakon njega nastupit će Smoke Mardeljano, najtvrđi reper s vrelog beogradskog asfalta.

Potom će grad i regiju prodrmati rock institucija nulte kategorije, Prljavo kazalište, dok publiku za kraj očekuje moćna alt-rock mašina – Repetitor.