Najgore zemlje za vožnju: Susjedna zemlja na vrhu liste, evo kako stoji Hrvatska

0
62
ArticleTop

Španjolska je službeno najbolja zemlja za vožnju. Ne samo da ima treće najniže cijene najma automobila, u prosjeku 30 eura za tjedan dana, već ima i petu najbolju razinu kvalitete cesta

Stranica Compare the market objavila je koje su najbolje i najgore zemlje na svijetu za vožnju. Pritom su analizirali nekoliko čimbenika, od smrtnih slučajeva na cestama do gužvi, cijene goriva i drugih. Španjolska je službeno najbolja zemlja za vožnju. Ne samo da ima treće najniže cijene najma automobila, u prosjeku 30 eura za tjedan dana, već ima i petu najbolju razinu kvalitete cesta, s ocjenom 5,7/7 i deveti najmanji broj prometnih nesreća, s 3,9 smrtnih slučajeva na 100.000 ljudi.

Na drugom je mjestu Kanada sa svojim golemim praznim cestama idealnim za strane vozače. Jeftino je bilo i gorivo koje je prema podacima s kraja 2023. godine bilo samo 1,19 eura za litru. Treće mjesto zauzele su Sjedinjene Američke Države, gdje je cijena litre goriva iznosila 0,93 eura po litri. Na izbor imate veliki broj cesta za vožnju, a tu je i legendarna Route 66 te autocesta Pacific Coast. Ujedinjeno Kraljevstvo četvrto je najbolje mjesto za vožnju, s najvećim opsegom pretraživanja cestovnih putovanja, 19.800, a bilježi i peti najmanji broj prometnih nesreća s 3,21 smrtnih slučajeva na 100.000 ljudi. Tu je i najviša razina zagušenja te je za 10 kilometara potrebno 36,3 minute, no nakon što napustite velike gradove, imate manje šanse da zaglavite u prometu. Oduševit će vas vožnja oko slikovitog Peak Districta i Lake Districta, a možete i voziti Atlantskom autocestom koja povezuje Bath s Falmouthom.

ArtickeBottom