Nagrada za najbolji koncert Zenica Summer Festa pripala Nikoli Rokviću: “Presretan sam što vas imam”

0
198
ArticleTop

Zenica Summer Fest 2023 i ove godine dodijelio je festivalsku nagradu za najbolji i najposjećeniji sadržaj i program festivala, saopćeno je iz ZSF-a.

– Prethodnih godina, nagradu su dobili:

1. Zenica Summer Fest 2018: Program “Šetnica osmijeha”. Ovaj program je postao prepoznatljiv i obavezan sadržaj Zenica Summer Festa od samog početka festivala.
2. Zenica Summer Fest 2019: Koncert grupe “Helem Nejse”
3. Zenica Summer Fest 2020 je održan u online formatu zbog panedmije korona virusa, pa je te godine preskočena dodjela festivalske nagrade
4. Zenica Summer Fest 2021: A Koncert Dženana Lončarevića
5. Zenica Summer Fest 2022: Koncert Mirze Selimovića.

Ove godine nagrada za najbolji i najposjećeniji sadržaj Zenica Summer Festa otišla je u ruke jedne regionalne muzičke zvijezde. On je na Trgu Alije Izetbegovića održao, kako i sam tvrdi, “jedan od najboljih koncerata u karijeri”. Naime, nagrada je pripala Nikoli Rokviću koji se publici na Trgu Alije Izetbegovića obratio putem video linka:

“Draga moja Zenico, počastvovan sam nagradom koju sam dobio od vas, iako je konkurencija bila velika. Presretan sam što vas imam i što ste toliko ljubavi i gostoprimstva pružili meni i mojim muzičarima. Nadam se da ćemo se vrlo brzo opet vidjeti” – saopćeno je iz ZSF-a.

ArtickeBottom