Na Žutoj tabiji koncert Mustafe Muje Šantića

0
147
ArticleTop

Na Žutoj tabiji 15. augusta nastupit će Armin Muzaferije, poznat po sposobnosti da izrazi duboke emocije, kroz balade koje se često dotiču teme ljubavi i osjećanja

Drugog dana Festivala ‘Sarajevo sevdah soiree’, brojni posjetioci uživali su u koncertu Mustafe Muje Šantića koji je održan u ambijentu Žute tabije sa spektakularnim pogledom na grad Sarajevo.

Zvuci sevdaha, melodije koje nose duboke emocije i čaroban Šantićev glas izmamili su osmijeh na lice svim prisutnim. Cijelu noć nizale su se poznate pjesme poput ‘Lijepi li su mostarski dućani’, ‘Čudna jada’, ‘Emina’ i brojne druge.

-Izuzetna mi je čast biti dio Festivala koji čuva i njeguje bosanskohercegovačku tradiciju. Osim toga, drago mi je da postoje i nove generacije muzičara i bendova koji imaju ključnu ulogu u prenošenju bogate tradicije te predivne muzičke forme. Da sevdah živi dokazala je brojna publika koja je sat i po, koliko je trajao koncert, pjevala u glas sa nama. Pozivam sve, koji su u Sarajevu, da posjete Festival i da zajedno uživamo u preostalim festivalskim večerima – poručio je Mustafa Šantić, pjevač, virtuoz na harmonici i klarinetista.

Na Žutoj tabiji održan koncert Mustafe Muje Šantića

Na Žutoj tabiji 15. augusta nastupit će Armin Muzaferije, poznat po sposobnosti da izrazi duboke emocije, kroz balade koje se često dotiču teme ljubavi i osjećanja.

-Ulaznice je moguće kupiti na dva prodajna mjesta – Žutoj tabiji i manifestaciji ‘Ljeto na Vilsu’ na Vilsonovom šetalištu, te putem online platforme kupikartu.ba. Festival, koji je prepoznat kao novi važan dio turističke ponude grada, organizuju U.G. ZUP Baščaršija i Turistička zajednica Kantona Sarajevo – saopćeno je.

ArtickeBottom