Na prvi Banja Luka Fest stiže Amira Medunjanin, Rade Šerbedžija, Zvonko Bogdan…

0
663
ArticleTop

Prvi Internacionalni muzički festival „Banja Luka Fest“ održaće se na tvrđavi Kastel od 6. do 10. jula.

Organizatori za pet festivalskih dana najavljuju svjetske zvijezde, glamur, crveni tepih, spektakularne koncerte, brojne poznate ličnosti iz cijelog regiona, veliki broj medijskih kuća, posjetilaca…

Svečano otvaranje Festivala obilježit će koncert svjetski poznatog violiniste Stefana Milenkovića i sastava Camerata Novi Sad. Među svjetski poznatim imenima koja će nastupiti na velikoj sceni tvrđave Kastel najviše pažnje svakako privlači fado diva Mariza.

Čuvena Portugalka proslavlja više od dvije decenije muzičke karijere te će u okviru svoje slavljeničke turneje posjetiti i Banja Luku, što će nesumnjivo biti događaj za pamćenje.

„Sa velikim zadovoljstvom najavljujem prvo izdanje Banja Luka Festa, koji je bio planiran za 2020. godinu, ali je zbog pandemije morao biti odložen. Ove godine, festival će se održati uz sve propisane epidemiološke mjere, ali uz veliki entuzijazam svih nas da ovaj festival postane tradicionalni i da se od ove godine uvrsti na mapu najznačajnijih dešavanja u regionu iz oblasti kulture, umjetnosti i muzike.

Uz velike zvijezde, sjajne koncerte, dobru energiju, odličnu organizaciju i niz vrlo zanimljivih pratećih sadržaja tokom svih festivalskih dana želimo poslati pozitivne poruke iz Banja Luke kao mjesta dobrih susreta. Želja nam je da pokažemo sve potencijale koje Banja Luka ima, da privučemo publiku iz regiona i uključimo lokalnu zajednicu“, rekla je Biljana Čigoja, direktorica Banja Luka Festa.

Od 6. do 10. jula, na velikoj pozornici koja će specijalno za ovu priliku biti izgrađena na tvrđavi Kastel, nastupiće: Stefan Milenković & Camerata Novi Sad, Zvonko Bogdan & Veliki tamburaški orkestar, Amira Medunjanin & Bojan Zulfikarpašić u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Mariza, te Rade Šerbedžija & Zapadni Kolodvor.

Atraktivna festivalska lokacija, velika scena tvrđave Kastel, za potrebe festivala bit će posebno prilagođena. Za ovu priliku organizatori pripremaju sjedeću platformu sa kojom će Kastel zablistati u novom sjaju i na taj način publici ponuditi nezaboravno iskustvo koncerata na otvorenom.

ArtickeBottom