Michelin kuhari stižu na Jahorinu: Probajte okuse majstora iz najpoznatijih francuskih restorana

0
126
ArticleTop

Hotel Termag na Jahorini ovoga će mjeseca biti domaćin kulinarskim majstorima iz najpoznatijih francuskih restorana, koji su zbog svoje izvrsnosti osvojili prestižne Michelin zvjezdice.

U Hotelu Termag na planinskoj ljepotici Jahorini proteklog je vikenda medijskom konferencijom najavljeno održavanje historijskog događaja za gastronomiju u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o događaju pod nazivom “Francuska kuhinja sa zvjezdicama,” zakazanom za 20. oktobar ove godine u planinskom ambijentu Hotela Termag, koji će biti jedinstvena prilika za bh. ljubitelje gastronomije da uživaju u vrhunskim jelima i nauče male tajne velikih majstora.

Druženje proteklog vikenda na Jahorini bilo je zanimljivo iskustvo

Termag će biti domaćin najpoznatijih svjetskih kuhara koji su zahvaljujući vrhunskim sposobnostima, svojim restoranima osigurali Michelin zvjezdice.

Do sad neviđenu kombinaciju jela francuske i lokalne kuhinje, uparenih sa vinima vinarije Vukoje, kroz poseban meni od sedam slijedova, predstaviti će Michelin šefovi Michel Husser i Joel Philipps u saradnji sa šefom kuhinje Termag hotela Danilom Koromanom.

Danilo Koroman, šef kuhinje hotela Termag

Cilj manifestacije je uskladiti lokalne specijalitete s visokim Michelin standardima i s vremenom se potruditi osvojiti Michelin zvjezdicu. Sva jela koja budu predstavljena na ovoj posebnoj večeri postat će neizostavan dio gastronomske ponude hotela Termag. Također, planirano je razvijati Jahorinu kao gastronomsku regiju te pružiti zaštitu određenim tradicionalnim receptima.

Organizator događaja je “Ja volim Francusku” te “Međunarodna unija regije Alzas kao izvorni osnivači ovog projekta pokrenutog u maju prošle godine.

Druženje proteklog vikenda na Jahorini bilo je zanimljivo iskustvo

Novinari su imali ekskluzivnu priliku probati dva jela koja će biti na meniju 20. oktobra, a dočekali su ih i brojni drugi zanimljivi sadržaji. Na kraju dana provedenog na Jahorini, izrazili su žal za sve one koji neće biti u prilici uživati u vrhunskoj kuhinji jer je broj mjesta ograničen.

Ako želite biti dio ovog ekskluzivnog događaja, požurite i kontaktirajte hotel Termag jer su mjesta ograničena. Više informacija pronađite na www.termaghotel.com ili putem mail adrese info@termaghotel.com.

ArtickeBottom