Mašine se vraćaju na gradilište Koridora 5C: Nakon pet mjeseci nastavljaju se radovi kod Zenice

0
40
ArticleTop

Mašine se vraćaju na gradilište Koridora 5C na poddionici Ponirak – Vranduk

Nakon što su radovi obustavljeni prije pet mjeseci zbog revizije projekta, a sve je trebalo biti završeno u roku od 58 dana, dodatno su prolongirani dogovori oko ponovne gradnje autoceste.

Ipak, prekjučer je održan sastanak u sjedištu Autocesta FBiH u Mostaru na kojem je dogovoreno da se nastavi s gradnjom autoceste na poddionici Ponirak – Vranduk, a jučer je održan sastanak inženjera tako da bi mašine do kraja sedmice trebale ponovo biti na gradilištu.

Radovi su obustavljeni prije pet mjeseci zbog revizije projekta, a izvođač je tada tražio dodatna sredstva za nastavak gradnje s obzirom da su potrošena sredstva planirana za ovu dionicu.

Izvođač radova je tražio skoro pa duplo više novca nego koliko će Autoceste FBiH dodatno platiti nakon pravne bitke i arbitraže te revizije projekta za ovu poddionicu.

Kako saznajemo vezano za ovaj slučaj Federalna uprava policije ispituje određene osobe, a iako smo prije nekoliko dana poslali upit, do objave ovog teksta odgovor iz FUP-a još nismo dobili kao ni stav Autocesta FBiH o statusu ove poddionice.

ArtickeBottom