Macy Gray dolazi u Zagreb

0
471

Jedna od najpoznatijih R&B/soul pjevačica prepoznatljivog promuklog vokala, Macy Gray dolazi s bendom u zagrebačku Tvornicu kulture povodom objave novog albuma “The Reset” koju prati velika turneja i to u subotu 29. oktobra 2022.

Ona je u više od dvije decenije karijere pokazala da je uvijek eklektična i puna iznenađenja, a vraća se u punoj formi uz novi album od 11 pjesama. “The Reset” ujedno donosi i novi način prezentacije muzike, jer nastupa sa svojim bendom The California Jet Club. Album planiran na ljeto predstavlja potpuni uvid u Macy i njene liričke i vokalne sposobnosti u najboljem svjetlu, od uvodnog singla “Thinking of You” i gotovo potpisne ranjive intimnosti, preko orkestralne balade “You Got Away” kao i slavljeničke “Bottom to the Top” ili “Every Night” za dobro raspoloženje.

Dobitnica Grammyja i brojnih nagrada kroz karijeru je imala uspone i padove, a novi album “The Reset” donosi njen veliki povratak. Osvježena s novom energijom i uz odličan novi bend The California Jet Club, kojeg čine vrhunski muzičari, Macy će predstaviti novi album, ali i cijeli katalog njenih singlova iz bogate karijere koji su je označili jednom od najpoznatijih vokalistica u više od 20 godina.