Legendarna Dolly Parton otkrila kako održava vitku liniju u 78. godini

0
202
ArticleTop

Slavna country pjevačica Dolly Parton podijelila je kojih šest savjeta u ishrani koristi kako bi u 78. godini održala vitku liniju.

Dolly Parton poznata je po svojim impresivnim vokalnim sposobnostima i harizmom, a zahvaljujući zdravom načinu života već desetljićima osvaja publiku. Stoga je za medije odlučila podijeliti kako godinama uspijeva održati svoj izgled.

Jede salatu od jaja

Parton otkriva da voli rano ustati i za doručak jesti domaću salatu od kuhanih jaja. Nutricionistica Lauren Manaker navodi da je salata od kuhanih jaja jeftino i praktično jelo. Za starije ljude sa zdravom razinom holesterola, s obzirom na nutritivne prednosti i pogodnost jaja, konzumacija jaja prihvatljiva je u kontekstu prehrambenog obrasca zdravog srca.

Ima uravnoteženu prehranu

Parton je vrlo usklađena sa svojim tipom tijela i navodi da je uravnotežena prehrana ključna za nju. To podrazumijeva da 85 posto prehrane bude od cjelovite biljne hrane, a povremeno možete konzumirati kolač ili meso.

Dolly Parton Reigns Supreme in Queen Cover Music Video: Watch

Slijedi ishranu s malo ugljikohidrata

Pjevačica navodi da pazi šta jede i da se trudi ostati na ishrani s niskim unosom ugljikohidrata tokom sedmice, a da vikendom sebi priušti obroke koji su kaloričniji i s više ugljikohidrata. Ovo je idealan izbor ishrane, ukoliko želite održati kilažu jer u suprotnom ćete poništiti sve one kalorije koje ste izbacili tokom sedmice.

Jede pecivo sa krem sirom i krastavcima

Budući da navodi da ustaje u tri i prvi obrok započinje salatom od jaja, Parton ima još jedan doručak koji se sastoji od malog peciva, krem sira i krastavaca. Iako to nije najzdravije pecivo jer se ne sastoji od cjelovitih žitarica, ona na taj način balansira svoju ishranu.

Povremeno jede nezdrave obroke

Parton priznaje da pazi što jede, ali i da povremeno uživa. Budući da njen suprug jede kaloričnu hranu, pjevačica priznaje da mu se ponekad pridruži. Nutricionisti ističu da restriktivne dijete stvaraju nezdrav odnos prema hrani.

Često jede paradajz

Dolly Parton navodi da u svoje obroke često ubaci paradajz. Stručnjaci navode da je to poprilično dobra navika jer je paradajz zdrava namirnica koja sadrži vitamin C, kalij i likopen, a koji pomažu kod upala i regulisanja krvnog pritiska.

ArtickeBottom