Koncert “Glumci pjevaju hitove” oduševio publiku na pozorišnom trgu u Sarajevu

0
167
ArticleTop

Koncert pod nazivom “Glumci pjevaju hitove” održan je večeras na pozorišnom Trgu Susan Sontag u Sarajevu.

Tom prilikom, brojna publika uživala je u nekim od najvećih svjetskih hitova, ali i domaćih muzičkih ostvarenja u izvedbi bh. glumaca, a na kraju svake pjesme mogao se čuti gromoglasni aplauz.

Koncert je bio u sklopu projekta “Kultura na ulice”. Za muzičku režija bila je zadužena Lejla Jusić, a upotpunila ga je pratnja Sarajevske filharmonije pod dirigentskog palicom maestra Emira Mejremića.

BUKA Magazin - Održan spektakularan koncert 'Glumci pjevaju hitove' u  Sarajevu

Na sceni su se pojavili neki od najznačajnijih bh. glumaca kao što su: Feđa Štukan, Jasna Žalica, Ermin Bravo, Mario Drmač, Vedrana Božinović, Džana Pinjo, Dženita Imamović-Omerović, Merima Lepić-Redžepović, Mona Muratović, Aldin Omerović, Sanela Pepeljak, Sanjin Arnautović te mlade glumice Sara Seksan i Hana Zrno.

Samo neke od pjesama koje su izveli, bile su: “Nature Boy”; “Somewhere Over The Rainbow”, “Mamma Mia, “Show Must Go On”, “Empty Chairs At Empty Tables”,”Guarda Che Luna”, “Il’ je vedro il’ oblačno”, “Žute dunje”, “Kud plovi ovaj brod” i brojne druge.

“Odabirom nekih od najljepših bezvremenskih hitova, koji su dodatnu popularnost stekli i kroz sada već kultne filmove bosanskohercegovačke i svjetske kinematografije donosimo dašak tradicije, ali i Broadwaya i popularne muzike. Ovaj jedinstveni muzički događaj pokazat će raskoš talenta glumaca i glumica različitih generacija koji na svoj osoben način pjevaju uz orkestar Sarajevske filharmonije pod dirigentskom palicom Emira Mejremića”, izjavila je muzička rediteljica Lejla Jusić ranije za medije.

Koncert "Glumci pjevaju hitove" oduševio publiku na pozorišnom trgu u  Sarajevu
ArtickeBottom