Kina u Maleziju izvezla prvi pametni tramvaj sa pogonom na vodik

0
170
ArticleTop

Pametni tramvaj s pogonom na vodik nezavisno razvijen u Kini, ujedno i prvi pametni tramvaj na svijetu s pogonom na vodik te vrste, krenuo je sa svoje proizvodne lokacije u gradu Zhuzhou u centralnoj kineskoj provinciji Hunan, na početku svog izvoznog puta u Maleziju.

Tramvaj je razvila China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC) Zhuzhou Electric Locomotive Research Institute Co., Ltd., i bit će isporučen iz luke Šangaj u Maleziju u narednim danima.

Uređaj će se koristiti za usluge gradskog prijevoza u Kuchingu, glavnom gradu Sarawaka u Maleziji, rekli su iz kompanije

Pametni tramvaj prvi je koji je usvojio sistema napajanja vodikovom energijom, koji ima prednosti većeg dometa vožnje i kraćeg vremena punjenja goriva, kao i uštede energije i zaštite okoline.

Nadograđen je inteligentnim dizajnom, koji je u skladu s potrebama Malezije za postizanjem nulte emisije i inteligentnog sistema javnog prijevoza.

Nakon što stigne u Maleziju, tramvaj će biti testiran u Kuchingu tri mjeseca, navode iz kompanije.

Uspješna implementacija pametnog tramvaja u Maleziji učinkovito će ublažiti saobraćajne gužve u Kuchingu, donoseći mještanima pouzdan, učinkovit i moderan način putovanja. Također će pomoći da kineska pametna proizvodnja služi zemljama duž Pojasa i puta, piše CGTN.

Kina proizvela prvi tramvaj na vodikov pogon -- Znanost i tehnologija --  Sott.net
ArtickeBottom