Izložba poljskih umjetnika u Mostaru

0
124
ArticleTop

Izložba ostaje otvorena do 16. septembra

Otvorenje izložbe pod nazivom “Kultura na stazi”, na kojoj će izlagati poljski umjetnici, održat će se u četvrtak, 14. septembra, u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Na izložbi će izlagati poljski umjetnici: Bolek Majerik, Jerzy Jankowski, Piotr Zbrożek, Stanisław Franciszek „Czerkiz”, Piotr Rogala „Rogalik”, Radosław Krystian Gut, Agnieszka Maria Polak, Lech Wojciech Szajdak, navodi se u priopćenju organizatora.

Ova izložba je inspiracija za zauzimanje idealističkih stavova u svakodnevnom životu u vrijeme kada su takvi stavovi daleko od toga da se cijene, oni se ne poštuju od strane hladnog i materijalističkog načina života, a kako kažu “Kultura na stazi” je susret ljudi s ljudima, njihovim svijetom vrijednosti, značenja i suštine.

“Naša ideja nisu udobne fotelje, ogromni budžeti ili visoka medijska eksponiranost u osnovi naša ideja su ljudi. Sama ideja nastala je iz prirodne potrebe za širenjem svijesti, za razvijanjem vrijednosti i osjećaja za humanizam, pritom imajući na umu sve one koji ne mogu u potpunosti iskoristiti bogatstvo života ni na aksiološkoj ni na estetskoj razini”, poručili su u saopćenju.

ArtickeBottom