Italijanski novinar zgrožen cijenama u Hrvatskoj: Kilogram trešanja 20 eura

0
187
ArticleTop

Visoke cijene na Jadranu svakodnevno šokiraju, a Rovinj vrijedi za jedan od skupljih gradova u Hrvatskoj.

Novinar italijanskog časopisa Il Corriere della Sera otišao je u Rovinj s ciljem da istraži cijene za koje mnoge Italijani tvrde da skuplji u odnosu na njihovo tržište. U članku “Turizam u Hrvatskoj nakon dolaska eura, Rovinj skuplji od Italije” prepričao je svoje iskustvo tokom boravka na ovom popularnom odredištu.

Novinar je izašao u centar i upitao lokalno stanovništvo kako mogu živjeti s ovako visokim cijenama, budući da je kilogram trešanja 20 eura, a pizza iz restorana košta 15 eura. Međutim, pojedinci su mu odgovorili da ne kupuju ono što im se ne isplati.

On ističe da da sladoled prodaju po cijeni od 3,5 eura i da je italijanski grad Ferrerra u poređenju s rovinjskim cijenama raj. Također, sreo je i jednu porodicu na plaži koja je bila iznenađena cijenom mineralne vode. Tvrde da su četiri boce platili čak 14 eura.

Navodi i da je sam gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga medijima priznao da su pretjerali s cijenama ne samo u Rovinju, nego u cijeloj Hrvatskoj. Potom je naveo da imaju više noćenja nego ranije, ali turisti manje troše na druge proizvode i usluge.

Idete na more u Hrvatsku ili Crnu Goru? Evo kakve vas cijene očekuju ove  godine | Banjaluka.net
ArtickeBottom