Hoće li poskupiti pretplata za Netflix? Streaming gigant navodno planira povećanje cijena

0
131
ArticleTop

Prema Wall Street Journalu, Netflix planira povećati cijenu paketa pretplate bez oglasa nekoliko mjeseci nakon što se štrajk holivudskih glumaca okonča.

Iako je nejasno koliko će cijene porasti, Netflix je već poskupio određene pakete, ali i ukinuo svoju najjeftiniju opciju pretplate bez oglasa u SAD-u i Velikoj Britaniji, kao i u Kanadi.

Nije poznato i kada će tačno nove cijene stupiti na snagu, kao i da li će i drugi online streaming servisi slijediti njihov primjer.

Udruženje filmskih glumaca Američka federacija televizijskih i radijskih umjetnika (SAG-AFTRA) štrajkuje od 14. jula, a ostaje nejasno kada će se štrajk završiti. Glumci su u ponedjeljak nastavili pregovore sa Savezom filmskih i televizijskih producenata (AMPTP), koji će se nastaviti i sutra.

Nedavno je Udruženje pisaca Amerike (WGA) prekinulo višemjesečni štrajk nakon što su postigli dogovor.

Otkako su se pojavile vijesti o predstojećim poskupljenjima, dionice Netflixa su porasle za skoro 3 posto.

Čini se da je ovo uobičajen trend – kada je Netflix počeo da se bori sa dijeljenjem lozinki, kompanija je 26. i 27. maja zabilježila ogroman priliv pretplatnika sa skoro 100.000 dnevno. Zapravo, Netflix je nedavno potvrdio da je zabilježio 5,9 miliona novih pretplatnika kao direktan rezultat ove odluke.

ArtickeBottom