Hip-hop dvojac Who See spreman za Mundobasket, stihovima pjesme najavili upis prvog triple-doublea

0
210
ArticleTop

Svjetsko prvenstvo u košarci počinje za koji dan, a mnogi s nestrpljenjem očekuju mečove koji će se odigrati na parketu u Manili, prijestolnici Filipina.

Zemlje koje su ostvarile svoj plasman na smotri najboljih svjetskih selekcija u košarci već su u Manili i pripremaju se za početak prvenstva. Iz regije tamo će igrati Srbija, Crna Gora i Slovenija, a poznato je i kako će jedna od tih zemalja imati i posebnu podršku.Naime, Crnu Goru će pjesmom bodriti i motivisati dvojac Who See -Dejan Dedović Dedduh i Mario Đorđević Noyz, koji su danas lansirali novu pjesmu i spot “Triple Double”.

Oni koji su dobro upućeni u igru pod obručima, moraju znati da je i sam naslov numere asocijacija na dobar učinak na terenu, odnosno kombinaciju ostvarenog dvocifrenog učinka u tri različite kategorije, a to su najčešće spoj poena, skokova i asistencija.”Čekajući Mundobasket, evo jedne za zagrijavanje”, poručila je ova hip-hop klapa, otkrivši tako jasnu poruku koju su poslali za Filipine.Pjesmu prati i atraktivan spot, a režiju i montažu potpisuje Srđan Stanojević. Tekst su pisali Dedduh i Noyz, a najzanimljiviji dio glasi:”Ide se na basket, tu banane pucaju

Kad zalete dvokorak i krenu da zakucajuA kad naš je napad tu table popucajuOdma’ presing, ništa ne prepuštam slučaju”.Inače, Mundobasket otvara utakmica između Angole i Italije 25. augusta u 10 sati po srednjeevropskom vremenu. Branilac titule biti će reprezentacija Španije.Na ovom košarkaškom spektaklu učestvovati će 32 reprezentacije, dok će se polufinalni i finalni mečevi igrati u MOA areni u Manili, čiji je kapacitet 55.000 gledalaca. Planetarni šampionat, podsjetimo, trajati će do 10. septembra.

ArtickeBottom