Helem Nejse ima novu pjesmu “Glas”

0
910
ArticleTop

Petak 13, kao posljednji dan ovogodišnje kampanje, nije svim političarima bio nesretan, jer su neki od njih dobili priliku da se okušaju u novim ulogama – onim statista. To su naveli iz grupe Helem nejse, nakon što su jutros na digitalnim platformama predstavili spot za novu pjesmu “Glas”.

Pjesma je objavljena pod markicom izdavačke kuće Tempo Digital, zahvaljujući kojoj je dostupna na svim digitalnim platformama širom svijeta.

U “glavnim ulogama” su Dragan, Bakir i Milorad, a članovi benda se nadaju da će, na ovaj način, podstaći mlade ljude u BiH na izlazak na Lokalne izbore u nedjelju. Svojevrsne kritike cjelokupnom političkom sistemu, poput ove, sarajevski bend upućivao je i ranije, no ovog puta su granice nadmašili spajanjem kreativnosti sa novim tehnološkim dostignućima.

“Budući da je pandemija koronavirusa najviše pogodila političare i državni aparat, odlučili smo da sve regionalne političke lidere pozovemo kao statiste u spot kako bi im barem malo pomogli da prežive ovu tešku godinu, jernije lako vratiti se s kavijara na buraniju. Kao i uvijek, zloupotrijebili su našu naivnu dobrotu primjenjujući njihov ustaljeni princip ‘zavadi pa vladaj”, naglasio je trojac iz grupe Helem nejse – Gagara, Stihomir i Toshi. Režiser spota je Irfan Avdić, dugogodišnji prijatelj i kolega benda. Prve reakcije publike su sjajne.

ArtickeBottom