Halid Bešlić koncertom u Visokom dokazao zbog čega je pjevač za sva vremena

0
210
ArticleTop

Bosanskohercegovačka muzička legenda Halid Bešlić večeras je u centru Visokog održao dvosatni koncert te još jednom dokazao da je pjevač za sva vremena i sve generacije.

Hitove koji su se našli na repertoaru legendardnog Halida Bešlića uglas su pjevali su posjetioci svih uzrasta, a koncert je otvorio pjesmom “Dvadesete” koju je publika pozdravila velikim aplauzom i ovacijama.

Kako je vrijeme odmicalo tako su se i redali hitovi stariji od 20, pa i 30 godina, a koju je najmlađa publika, a posebno starija, ispratila od prvog do posljednjeg stiha.

“Ja bez tebe ne mogu da živim”, “Jesen je”, “Malo je malo dana”, “Taman je”, “Romanija”, “Sevdah da se dogodi”, “Neću dijamante” te brojne druge pjesme našle su se na repertoaru dvosatnog spektakl kojim je večeras završena muzička manifestacija Visočko ljeto.

U sklopu ovogodišnjeg izdanja Visočkog ljeta nastupali su Željko Samardžić, Bombaj Štampa, Letu Štuke, Mostar Sevdah Reunion te večeras Halid Bešlić.

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić je kazao da je ove godine Visoko visoko podiglo ljestvicu Visočkog ljeta te da su sigurno svojim repertoarom bili u vrhu kulturno-zabavnih događaja u BiH, ali i da će nastaviti istim putem.

Spektakl na koncertu Halida Bešlića u Visokom
ArtickeBottom