Gorillaz imaju novi hit singl i vlastiti kult

0
305
ArticleTop

Gorillaz su se udružili s basistom Thundercatom kako bi objavili novu pjesmu pod nazivom ‘Cracker Island’. Animirani bend također je reklamirao novi koncept pod nazivom ‘The Last Cult’, koji ima crtanog basistu, Murdoc Niccalsa kao “samoproglašenog velikog vođu”.

Gorillaz u izjavi otkrivaju da su se preselili u Silverlake u Kaliforniji gdje su otkrili da “jedina istina koja može popraviti svijet je pozvati obožavatelje da se pridruže ‘The Last Cultu’”.
“Lijepo je vratiti se, sviđa mi se naša nova stvar, vraća čudna i zastrašujuća sjećanja na stvari koje se još nisu dogodile”, otkrio je 2D iz Gorillaza.
Ranije ovog mjeseca nova pjesma je najavljivana s hashtagom “#thelastcult”, ali što će još izaći iz ovog ‘kulta’ još uvijek nije poznato.

Thundercat je već radio s ‘animiranim likovima’, tačnije na soundtracku za Minions 2 uz + Tame Impalu, Diane Ross, Caroline Polachek i druge.

Mnogi obožavatelji su već čuli ‘Cracker Island’ s Thundercatom na trenutnoj turneji Gorillaza po Evropi i sigurno je da će ga čuti i mnogi drugi fanovi jer bend kreće na turneju po Sjevernoj Americi u septembru.

ArtickeBottom