„Garden Fest“ u Prijedoru od 22. do 24. jula

0
838
ArticleTop

Prijedor će od 22. do 24. jula jula biti domaćin prvog „Garden Festa“ na kojem će nastupiti mnoga zvučna imena urbane muzičke scene.

Trodnevni festival održat će se u Ljetnoj bašti, mjestu s dobro poznatom muzičkom tradicijom i kultnom okupljalištu mladih. Bašta u kojoj su se stvarale pjesme, gradila prijateljstva i rađale ljubavi – sasvim je neobična bašta vječne mladosti, najavili su organizatori.

Prvog dana „Garden Festa“ će zasvirati ljevoruki disco rock and roll elektro boy band “Buč Kesidi” iz Pančeva. Ovaj sastav je sa svojim posljednjim singlom “Đuskanje ne pomaže” dobio najbolje kritike domaće publike, a u Prijedor dolaze nakon veoma uspješne premijere bioskopskog muzičkog filma “Buč Kesidi: Euforija uživo”. Ovo filmsko-muzičko ostvaranje donosi nova izvođenja hvaljenog albuma “Euforija” i nekoliko starih hitova a sve to na filmskom platnu.

Zajedno sa ovim dvojcem iz Pančeva, pred publikom na „Garden Festu“ će se predstaviti i legendarni hip-hop duo iz Crne Gore, “Who See” kojeg čine Deduh iz Kotora i Nojz iz Herceg Novog koji sa sobom donose duh morskih obala protkan energičnim hip-hop rimama.

Svoj nastup potvrđuje i tajanstveni maskirani sastav „Nipplepeople“ iz Hrvatske. U svim dosadašnjim predstavljanjima ova grupa ističe da u prvi plan svakog nastupa stavlja isključivo muziku, a publiku podsjećamo da su regionalnu popularnost stekli singlom „Sutra“ koji ih je odveo na velike regionalne festivale poput “OK Festa”, “Exita”, “Summer Festa” i mnogih drugih.

Ljubitelji iskrenog punk zvuka će povratak pred festivalske pozornice moći da proslave uz grupu “Atheist Rap” iz Novog Sada, koji su takođe potvrdili nastup na „Garden Festu“. Pop, Radule i ekipa najavljuju odličan provod u Ljetnoj bašti, i od publike očekuju da sa njima zajedno pjevaju hitove kao što su “Warburg limuzina”, “Blu trabant” i mnoge druge.

U Prijedor stiže i legendarno “Zabranjeno pušenje” koje će svojim koncertom podsjetiti publiku na slavne dane rock and roll scene naše zemlje, a nakon njih atmosferu će užariti i punk folk sastav “Brkovi”.

Posljednjeg dana festivala predviđen je koncert grupe “Kanda Kodža i Nebojša”, nakon kojih će binom zavladati duh irske muzike koju donosi grupa “Orthodox Celts”. Za ljubitelje nešto čvršćeg zvuka tu će biti i grupa “Ritam Nereda” koja će žestokim rifovima i energičnim tekstovima usijati plato Ljetne terase u Prijedoru.

Cijena jednodnevne ulaznice će biti 10KM, dvodnevna će se moći kupiti po cijeni od 17KM, dok će ulaznica za sve dane trajanja festivala koštati 22KM.

PROGRAM FESTIVALA PO DANIMA

22.07.
Buč Kesidi
Who See
Nipplepeople

23.06.
Atheist rap
Zabranjeno pušenje
Brkovi

24.07.
Kanda Kodža i Nebojša
Orthodox Celts
Ritam Nereda

ArtickeBottom