Gabi Novak – veličanstvena promocija knjige i box setova dostojna dive

0
528

Dva box seta “Diskobiografija vol. 1 i vol. 2” Gabi Novak te “Knjiga o Gabi – Soundtrack naših života” objavljena je u suizdanju diskografske kuće Croatia Records i izdavača Ljevak.

Sva izdanja autorski potpisuje Siniša Škarica, dugogodišnji urednik Jugotona i Croatia Recordsa.

Izdanja se već neko vrijeme nalaze na tržištu, box set “Diskobografija vol.1” objavljena je krajem prošle godine, a početkom ove godine objavljeni su i “Knjiga o Gabi” i “Diskobiografija vol. 2”. Popuštanjem epidemioloških mjera napokon je došlo vrijeme i za njihovo službeno predstavljanje.

Na dvanaest CD-ova, koliko ih sadrže ova dva box seta, nalazi se gotovo 260 originalnih snimaka od kojih su 23 objavljena po prvi put. Veliki i bogati opus jedne od najblistavijih karijera na ovim prostorima trebalo je okupiti na jednom mjestu, a ljubaznošću drugih diskografskih kuća, poglavito PGP RTS-a, u čijem je vlasništvu veliki broj Gabinih pjesama, napokon imamo dva reprezentativna box seta u kojem će svaki slušatelj otkriti višeslojnost Gabine pjevačke karijere. Niti jedna pjevačica čak i u svijetu ne može se pohvaliti da je ostavila toliko traga u mnogim žanrovima – jazzu, zabavnoj muzici, a na čak četiri od ukupno dvanest CD-ova zastupljene su i njene festivalske uspješnice i coveri.

Slušati Gabi Novak jednako je impresivno kao i čitati o njoj, a “Knjiga o Gabi” sjajan je vodič i muzička biografija ove jedinstvene muzičke dive.

Gabi je skupila emocije i obratila se zvanicama:

„Nikada nisam mislila da sam velika, ali vi ste me učini velikom. Nikada nisam vjerovala da ću u ovim godinama doživjeti ovako nešto, ali dajete mi vjetar u leđa. Moram skromno reći da sam ušla u historiju. Hvala puno onima koji su mi pisali krasne pjesme i svim ljudima koji su sarađivali sa mnom. Hvala puno svima na ovom danu, na knjizi, posebno Siniši i svima ovdje koji su toliko lijepih riječi rekli o meni.”