Dženan Lončarević pjeva na svečanom otvaranju obnovljenog Centralnog trga na Ilidži

0
183
ArticleTop

Poslije predivnog koncerta u Skenderiji, radujem se druženju sa sarajevskom publikom na Ilidži

Besplatnim koncertom Dženana Lončarevića večeras u 21 sat na Ilidži će se svečano otvoriti obnovljeni Centralni trg, jedan od kapitalnih projekata koje je uspješno realizovala Općina predvođena načelnikom Nerminom Muzurom.ADVERTISEMENTTrg između dvije ilidžanske škole, Prve osnovne i Četvrte gimnazije, koji se prostire na skoro 10.000 kvadratnih metara dobio je potpuno novi izgled, a svi poslovni prostori koji ga okružuju dobili su unificirani izgled.

“Mnogo truda i rada je uloženo, mnogo sastanaka održano, da bi uopće došli u poziciju da na terenu počnemo s pripremnim radovima za realizaciju ovog, za Ilidžu i njene stanovnike, izuzetno važnog projekta”, naglasio je Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidže, te dodao

Realizacijom ovog kapitalnog projekta centru Ilidže podarili smo novi izgled, onakav kakav naša lokalna zajednica i zaslužuje, posebno ako pogledamo kako je sav taj prostor izgledao u prošlosti, a znamo svi da je Ilidža poznata turistička destinacija koja je godinama unazad u samom vrhu destinacija u Bosni i Hercegovini prema broju noćenja”.

U bliskoj prošlosti Općina Ilidža uspješno je organizovala koncerte Harija Mata Harija na Stojčevcu, Crvene Jabuke u Rustempašinoj ulici, no ovaj Dženana Lončarevića će zbog ambijenta koji nudi obnovljeni Centralni trg biti itekako poseban.

Na Dženanovim nastupima u Sarajevu uvijek vlada odlična atmosfera, a poznati pop pjevač uvjeren je da će tako biti i ovoga puta.

“Poslije predivnog koncerta u Skenderiji, radujem se druženju sa sarajevskom publikom na Ilidži. Ono što obećavam jeste da ćemo svi otići nasmijani i sretni poslije koncerta. Vidimo se večeras”, poručio je Dženan Lončarević svima koji planiraju prisustvovati njegovom koncertu.Još jednom napominjemo da je ulaz na koncert besplatan, a iz Općine Ilidža su naglasili kako je spremno i posebno iznenađenje.

ArtickeBottom