Doček Nove godine u Tuzli uz Bajagu, bez vatrometa, djeca će dobiti paketiće

0
68
ArticleTop

Momčilo Bajagić Bajaga najavio je danas odličan provod za sve posjetitelje na javnom dočeku Nove godine u Tuzli. Ove godine prisutni na Trgu slobode u novu 2024. godinu ući će uz muziku, jer vatrometa neće biti, a na istom mjestu, u podne 31. decembra, sva prisutna djeca dobit će besplatne paketiće.

Prije glavnih zvijezda večeri na dočeku u Tuzli nastupit će DJ Shadow Kid i bendDivan.- Još od proljeća znamo da će u Tuzli svirati doček. Nekoliko godina nismo svirali u Tuzli, uvijek je bilo lijepo, bili su različiti prostori, a ovoga puta to će biti Trg slobode. Kažu da je to najveći trg u Bosni i Hercegovini, tako da mi je drago da tu dočekamo Novu godinu – rekao je Momčilo Bajagić Bajaga.

On je istakao da njegov bend već pola godine ima novu, podmlađenu ritam sekciju te da oni koji su ih slušali kažu da nikada nisu zvučali bolje.- Na ovoj turneji sviramo jedan dobar izbor iz svih perioda karijere s hitovima koje ljudi znaju. Za novogodišnji repertoar, moramo da povedemo računa koja će pjesma biti prije i poslije ponoći, a to će vjerovatno biti nešto brzo i što može da se pjeva. Imamo okvirno 20 pjesama koje moramo da odsviramo, ako to ne uradimo neko će da se naljuti. U svakom slučaju spremni smo za sve prilike – rekao je Bajaga.Savjetnica gradonačelnika Tuzle Svjetlana Kakeš danas je istakla da nikada nisu bile ovako pozitivne reakcije na izbor izvođača.

Dodajmo i da Zima u Tuzli, pored programa 31. decembra, podrazumijeva i niz koncerata koji će na trgu slobode početi 15. decembra i trajati sve do 7. januara.- Trudili smo se da bude za svakoga po nešto. Imamo široku lepezu žanrova i programe za sve uzraste. Nećemo imati vatromet, jer želimo pokazati senzibilitet prema građanima i djeci s poteškoćama u razvoju, koje taj vid buke uznemirava. Naravno, znamo i da je za kućne ljubimce to jako teška noć upravo zbog tih zvukova, pa smo odlučili da se Tuzla priključi gradovima koji su odustali od upotrebe pirotehnike – kaže Amra Jaganjac, direktorica Turističke zajednice grada Tuzle.Doček Nove godine u Tuzli, u sklopu manifestacije Zima u Tuzli, organiziraju Gradska uprava i Turistička zajednica Tuzla. – Imat ćemo besplatnu dodjelu paketića za sve mališane koji 31. decembra budu na Trgu slobode, a vjerujem da će ih biti mnogo, kao i na dočeku Nove godine – najavila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB banke, inače glavnog sponzora dočeka Nove godine u Tuzli.Glavni partneri Zime u Tuzli su Bingo grupa i NLB banka te Tuzlanska pivara i BH Telecom

ArtickeBottom