Dino Merlin objavio novu pjesmu „Krive karte“

0
889

Dino Merlin prvim projektom u ovoj godini odlučio se odužiti publici na godinama vjernosti – duplo, odnosno dvostruko. Objavio je novu pjesmu i prateći umjetnički video spot za istu. Novi singl s istim tekstom dobio je dvije verzije; jednu potpuno umjetničku omotanu u ruho balade nazvanu „Krive karte’“, a drugu življu, plesniju, energičniju naziva „Kako da ti kažem’“. Jer, kao što kaže i sam kantautor Dino Merlin, neko ljubav i emocije proživljava sasvim romantično, a neko izgara od energije i strasti.

Po prvi se put sada pozabavio ulogom muškaraca koji puno teže od žena mogu izgovoriti riječ oprosti i ispričati se za svoje pogreške kako bi opravdali što su u nekom trenutku povrijedili voljenu osobu. A to ne znači da su manje muškarci ako su emotivni i ljubavno „slomljeni“.

Muziku i tekst potpisuje Dino Merlin.

Aranžman za „Krive karte“ potpisuje Marko Louis, mix i mastering Dinin dugogodišnji saradnik Mahir Sarihodžić, dok je aranžman za „Kako da ti kažem“ radio Baby Dooks.

Scenarij i režiju za video „Krive karte“ je radio bh. režiser Edvin Kalić, direktor fotografije je Igor Lazić, dok je kostimografiju radio bh. dizajner Marko Feher.

Jedan od partnera spota za pjesmu je BH Telecom.