Deset minuta treninga aktivirat će cijelo tijelo

0
188
ArticleTop

Ako vam je dnevni raspored krcat, kratki treninzi su izvrsno rješenje iz više razloga: uspjet ćete izdvojiti toliko vremena i u najgušćem rasporedu, ali i pomoći će vam da se riješite stresa i učinite nešto dobro za svoje i fizičko i mentalno zdravlje.

Znamo, učinit će vam se jako teško izdvojiti vrijeme za trening, ali kad ga odradite – bit ćete zadovoljni.

Trening i redovna fizička aktivnost imaju niz prednosti za zdravlje, od jačanja imuniteta do boljeg spavanja, raspoloženja i općeg zdravstvenog stanja.

Kad ga odradite kvalitetno, već samo 10-minutni trening može biti izrazito učinkovit u podizanju otkucaja srca, aktivaciji mišića i izbacivanju stresa.

Na kraju, svima je jasno da je 10 minuta treninga sigurno bolje od ležanja pred televizorom, pa je vrijeme da se pokrenete:

Trening se sastoji od četiri vježbe koje u zadanom broju ponavljanja radite jednu za drugom, bez pauze. Nakon svakog kruga, uzmite samo 45 sekundi pauze i krenite sa sljedećim krugom. Cilj je što više krugova napraviti u 10 minuta treninga.

Vježbe:

Sklekovi – pet ponavljanja.

Čučnjevi – 10 ponavljanja.

Plank s dodirivanjem suprotnoga ramena – 16 ponavljanja.

Jumpin Jacks – 20 ponavljanja.

Odmor 45 sekundi.

Ako niste početnik nego imate nešto vježbačkog staža u mišićima, ovaj trening možete učiniti težim tako što ćete skratiti pauzu između krugova ili ga jednostavno izbaciti i svih 10 minuta odraditi bez pauze.

15 minuta treninga koji aktivira cijelo tijelo - ZdraviJa
ArtickeBottom